november

 
 
Dinsdag 17 november        , gaat vanwege Corona niet door.                                                                                       
 
Lezing ‘Insecten in de tuin’
 

Kleine vos

 

Bij insecten denken we al gauw aan vervelende kriebelbeestjes of gemene stekers. Toch is dit negatieve beeld van toepassing op slechts een zeer klein deel van de wonderlijke wereld der insecten.

Pieter van Breugel uit Veghel zal deze lezing verzorgen, waarin hij ons op ontspannen en leerzame wijze meevoert naar het insectenrijk. We zullen ingewijd worden in het intieme leven van een aantal soorten, die in onze tuinen zijn aan te treffen, met soms een klein uitstapje buiten de tuin. Er valt dichtbij gelukkig nog zeer veel te genieten, vooral als je hebt geleerd hoe en waar te kijken. Wij worden tijdens deze voordracht een flink eind op weg geholpen.

Deukmetselwesp

Aan de hand van heel bijzondere foto’s zal de spreker putten uit eigen ervaringen, opgedaan bij het bewonderen en bestuderen van de levenscyclus van insecten.

En misschien wordt eindelijk eens die vraag beantwoord die je al lang op de lippen brandt!

Voorkennis op het gebied van insecten is niet nodig. En wellicht dat je na afloop ook eens gaat zoeken naar sabelsprinkhanen, wantsen of behangersbijen en andere dieren die alle een respectvol plekje op deze aarde verdienen.

Tuinbladsnijder voor haar nestgang
Deze avond wordt gehouden in het KBO-gebouw aan de Burgemeester Allardstraat 2a  te Geertruidenberg.
Op deze avond zijn ook andere belangstellenden welkom.
Zij betalen € 3,50 inclusief een kopje koffie of thee.