juni, gaat vanwege Corona niet door.

Donderdag 18 juni

Dagje uit naar Kesteren

Dit jaar voert het dagje uit ons naar twee prachtige tuinen in de Betuwe.

De eerste tuin (zo’n driekwart hectare) is een formele tuin die zich kenmerkt door grotere en kleinere tuinkamers. Het geheel wordt omringd door een uitgekiend aangelegd hagenpatroon (Fagus sylvatica).
De tuinen van Sissinghurst in Groot Brittannië vormen de inspiratie. Zo is er een witte tuin en een tuin in de kleuren van de ondergaande zon, mooie zichtlijnen met spannende doorkijkjes en een kleine bongerd.
In december 2018 is een begin gemaakt met de biodiversiteitstuin met bijen-en vlinderminnende planten.

Na een heerlijke lunch – verzorgd door de Winterwerkgroep – brengt de bus ons naar de volgende tuin.

De woonboerderij met achterliggende kapschuur, is gelegen op een perceel van bijna 8000m2. Naar eigen ontwerp en beheer, is er een sfeervolle liefhebberstuin gerealiseerd die, ondanks zijn jeugdigheid, al een zeer volwassen uitstraling heeft. In de bloeiende, kleurrijke tuin liggen borders in engelse sfeer met mooie zichtlijnen, een vakkentuin, diverse andere borders op kleur, een moes-, kruiden- en pluktuin, een fruittuin, een tuinkas en grasvelden. Daarnaast zijn er diverse terrassen, een pruimenboomgaard, een schapenweide en een windsingel.

Aanmelden vóór 21 mei bij Lucia Eland, eland110@kpnmail.nl.
De bus vertrekt vanaf het Schonckplein om 9:00 uur.                                                     Eigen bijdrage leden 15 euro, introducés betalen 25 euro.